Élesztős sajtos rúd

Élesztős sajtos rúd

Ezzel az élesztős sajtos rúd recepttel bámilyen alkalomra fincsi, puha sajtosrúd süthető. A megfelelő módszer ismeretében az élesztő felfuttatásától sem kell megijedned. Ne hagyd ki, mindenképp adj neki egy esélyt.

Élesztős sajtos rúd hozzávalók:

  • liszt (50 dkg)
  • sütőmargarin (25 dkg)
  • vaj (5 dkg)
  • túró (25 dkg)
  • élesztő (3 dkg)
  • tojás (2 db + 1 a kenéshez)
  • tej (kb. 1 dl az élesztő felfuttatásához)

Élesztős sajtosrúd elkészítése:

1) A lisztet, a margarint és a vajat elegyítjük, összemorzsoljuk.

Élesztős sajtos rúd hozzávalók

2) A morzsalékos elegyhez hozzáadjuk a túrót és elkeverjük.

Élesztős sajtos rúd tésztájához a túró hozzáadása.

3) Hozzáadjuk a 2 tojást és a felfuttatott élesztőt.

Élesztő és tojás hozzáadása

4) Kézzel homogén masszává gyúrjuk az összetevőket.

Összegyúrt élesztős sajtosrúd tészta

5) Egy edényben letakarva meleg helyre félretesszük a tésztát kelni, amíg szépen feljön, akár a duplájára nő.

6) A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

Kinyújtott élesztős sajtosrúd tészta

7) A tetejét 1 egész felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Reszelt sajttal megszórt, kinyújtott élesztős sajtos rúd tészta

8) A tésztát kívánt méretű rudakra vágjuk fel. Tepsibe helyezzük őket és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

A sajtos rudakat tepsibe tesszük.

Eredmény: kívül ropogós, belül puha sajtos rúd finomság.

Nézd meg sokáig ropogós sajtos rúd receptemet is.

Benefi Krisztina

SEO szakember, weboldal-készítő, szövegíró, diplomás biomérnök.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük