Élesztős sajtos rúd

Élesztős sajtos rúd

Ezzel az élesztős sajtos rúd recepttel bámilyen alkalomra fincsi, puha sajtosrúd süthető. A megfelelő módszer ismeretében az élesztő használatától sem kell megijedned. Ne hagyd ki, mindenképp adj neki egy esélyt.

Élesztős sajtos rúd hozzávalók:

  • liszt (50 dkg)
  • sütőmargarin (25 dkg)
  • vaj (5 dkg)
  • túró (25 dkg)
  • élesztő (3 dkg)
  • tojás (2 db + 1 a kenéshez)
  • tej (kb. 1 dl az élesztő felfuttatásához)

Élesztős sajtosrúd elkészítése:

1) A lisztet, a margarint és a vajat elegyítjük, összemorzsoljuk.

2) A morzsalékos elegyhez hozzáadjuk a túrót és elkeverjük.

Élesztős sajtos rúd tésztájához a túró hozzáadása.

3) Hozzáadjuk a 2 tojást és a felfuttatott élesztőt.

Élesztő és tojás hozzáadása

4) Kézzel homogén masszává gyúrjuk az összetevőket.

Összegyúrt élesztős sajtosrúd tészta

5) Egy edényben letakarva meleg helyre félretesszük a tésztát kelni, amíg szépen feljön, akár a duplájára nő.

6) A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

Kinyújtott élesztős sajtosrúd tészta

7) A tetejét 1 egész felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Reszelt sajttal megszórt, kinyújtott élesztős sajtos rúd tészta

8) A tésztát kívánt méretű rudakra vágjuk fel. Tepsibe helyezzük őket és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

A sajtos rudakat tepsibe tesszük.

Eredmény: kívül ropogós, belül puha sajtos rúd finomság.

Nézd meg sokáig ropogós sajtos rúd receptemet is.

Benefi Krisztina

SEO szakember, szövegíró, diplomás biomérnök, vállalkozó, két gyermek édesanyja.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük