Felhőszelet sütemény

A Felhőszelet süti egyike az első süteményeknek, amiket elkészítettem. Maga a tészta pofonegyszerű, hasonló, mint a piskóta. Az egyediségét a kétféle színe adja, amit a tálalással dobunk fel még jobban.

Máris mutatom, hogyan.

Felhőszelet hozzávalók:

  • kristálycukor (28 dkg)
  • vaníliás cukor (1 csomag)
  • tojás (3 db)
  • tej (1,5 dl)
  • reszelt citromhéj (1 db, elhagyható)
  • rétesliszt (28 dkg)
  • sütőpor (1/2 csomag)
  • kakaó (cukrozatlan, 1 púpozott evőkanál)
  • margarin (tepsi kikenéséhez) vagy sütőpapír

Felhőszelet elkészítése:

1. A cukrot a tojások sárgájával és a sütőporral jó habosra keverjük, beleöntjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint a citromhéjat.

Felhőszelet tészta kikeverés

2. A lisztet meg a habbá vert tojásfehérjét felváltva hozzáadjuk.

3. A tészta feléből ritkásan kupacokat rakunk egy kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 40 cm-es).

4. A kakaót belekeverjük a tészta másik felébe, és úgy öntjük a tepsibe, hogy az üres közöket kitöltse. A fehér mellé mindig barna kerüljön.

Tészta elrendezése

5. Úgy sütjük mint a piskótát.

6. Még melegen deszkára borítjuk, miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdforma darabokat vágunk.

7. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.