A Felhőszelet süti egyike az első süteményeknek, amiket elkészítettem. Maga a tészta pofonegyszerű, hasonló, mint a piskóta. Az egyediségét a kétféle színe adja, amit a tálalással dobunk fel még jobban.
Máris mutatom, hogyan.
Felhőszelet hozzávalók:
- kristálycukor (28 dkg)
- vaníliás cukor (1 csomag)
- tojás (3 db)
- tej (1,5 dl)
- reszelt citromhéj (1 db, elhagyható)
- rétesliszt (28 dkg)
- sütőpor (1/2 csomag)
- kakaó (cukrozatlan, 1 púpozott evőkanál)
- margarin (tepsi kikenéséhez) vagy sütőpapír
Felhőszelet elkészítése:
1. A cukrot a tojások sárgájával és a sütőporral jó habosra keverjük, beleöntjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint a citromhéjat.
2. A lisztet meg a habbá vert tojásfehérjét felváltva hozzáadjuk.
3. A tészta feléből ritkásan kupacokat rakunk egy kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 40 cm-es).
4. A kakaót belekeverjük a tészta másik felébe, és úgy öntjük a tepsibe, hogy az üres közöket kitöltse. A fehér mellé mindig barna kerüljön.
5. Úgy sütjük mint a piskótát.
6. Még melegen deszkára borítjuk, miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdforma darabokat vágunk.
7. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk porcukorral.