Diókifli (tojásmentes)

Dióskiflik porcukorral hintve tányéron tálalva

Nevezheted bárhogy: dióskifli, diókifli, diós kiflicskék, mind ugyanazt az édes dióssüteményt jelenti, ami finom ropogós, omlós és sokáig eláll. Nagy adag elkészítése után hetekig van mihez nyúlni, persze, csak ha jól elrakod valahova, hogy a család ne tudjon rájárni.

A diós kifli elkészítése egyszerű, formázása gyerekjáték, szóval együtt készítheti az egész család, kicsi és nagy egyaránt.

Jó sütést, jó étvágyat kívánok hozzá!

Dióskifli hozzávalók

  • vaj (25 dkg)
  • porcukor (15 dkg)
  • őrölt dió (15 dkg)
  • liszt (35 dkg)
  • tej (néhány evőkanál, hogy összeálljon a tészta)

Diós kiflicskék elkészítése

1) A vajat a porcukorral és az őrölt dióval elkeverjük.

2) Liszttel és tejjel összegyúrjuk, homogénre dolgozzuk.

3) A tésztából kisebb darabokat leveszünk, kígyószerű hurkát sodrunk belőle, majd feldaraboljuk, amilyen hosszú kiflicskéket szeretnénk.

4) A tésztadarabokat kifli alakúra görbítjük, a végét vékonyabbra sodorhatjuk.

5) A kész diókifli darabokat tepsire helyezzük.

6) Lassú tűznél megsütjük.

Dióskiflik tepsiben frissen sülve

7) Ha kész, még melegen porcukorba forgatjuk. Az ízélmény fokozására vaníliás porcukorba is hempergethetjük a dióskifliket.

Ennyire egyszerű ennek a tojásmentes sütinek az elkészítése.

Benefi Krisztina

SEO szakember, szövegíró, diplomás biomérnök, vállalkozó, két gyermek édesanyja.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük