Nevezheted bárhogy: dióskifli, diókifli, diós kiflicskék, mind ugyanazt az édes dióssüteményt jelenti, ami finom ropogós, omlós és sokáig eláll. Nagy adag elkészítése után hetekig van mihez nyúlni, persze, csak ha jól elrakod valahova, hogy a család ne tudjon rájárni.
A diós kifli elkészítése egyszerű, formázása gyerekjáték, szóval együtt készítheti az egész család, kicsi és nagy egyaránt.
Jó sütést, jó étvágyat kívánok hozzá!
Dióskifli hozzávalók
- vaj (25 dkg)
- porcukor (15 dkg)
- őrölt dió (15 dkg)
- liszt (35 dkg)
- tej (néhány evőkanál, hogy összeálljon a tészta)
Diós kiflicskék elkészítése
1) A vajat a porcukorral és az őrölt dióval elkeverjük.
2) Liszttel és tejjel összegyúrjuk, homogénre dolgozzuk.
3) A tésztából kisebb darabokat leveszünk, kígyószerű hurkát sodrunk belőle, majd feldaraboljuk, amilyen hosszú kiflicskéket szeretnénk.
4) A tésztadarabokat kifli alakúra görbítjük, a végét vékonyabbra sodorhatjuk.
5) A kész diókifli darabokat tepsire helyezzük.
6) Lassú tűznél megsütjük.
7) Ha kész, még melegen porcukorba forgatjuk. Az ízélmény fokozására vaníliás porcukorba is hempergethetjük a dióskifliket.
Ennyire egyszerű ennek a tojásmentes sütinek az elkészítése.