A legfinomabb gesztenyetorta, amit valaha ettem! Kövesd ezt a tejszínes gesztenye torta receptet, és a mennyei végeredmény garantált: extra finom, habkönnyű gesztenyetorta, amit ráadásul Te magad készítettél. Az egész család odalesz érte!
Gesztenye torta tészta hozzávalók
- 7 tojás
- 25 dkg cukor
- ½ csomag vaníliás cukor
- 12 dkg gesztenyemassza
- 6 dkg liszt
Gesztenye torta krém hozzávalói
- 10 dkg porcukor
- ½ csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejszínhab
- 20 dkg áttört gesztenye
Gesztenye torta díszítéséhez
- tejszínhab
- gesztenyemassza
- kinyomó díszítéshez
Gesztenyés torta készítése
- A tojássárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és az áttört gesztenyét.
- Hozzáadjuk a lisztet, és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
- A tészta masszát magas falú tortaformába öntjük és megsütjük.
- A tészta sülése közben elkészítjük a krémet: kikeverjük a porckorból, vaníliás cukorból, tehszínhabból és az áttört gesztenyéből.
- A tortát kihűlés után félbevágjuk és megtöltjük a gesztenyés töltelékkel.
- A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal vonjuk be.
- Díszítésként gyúrhatunk gesztenyegolyókat a tetejére, én díszítő kinyomókkal szoktam mintát készíteni a kis tejjel kikevert, nyomhatóra hígított gesztenyemasszából.