Gesztenyetorta

A kisült gesztenyetortát hagyjuk kihűlni

A legfinomabb gesztenyetorta, amit valaha ettem! Kövesd ezt a tejszínes gesztenye torta receptet, és a mennyei végeredmény garantált: extra finom, habkönnyű gesztenyetorta, amit ráadásul Te magad készítettél. Az egész család odalesz érte!

Gesztenye torta tészta hozzávalók

  • 7 tojás
  • 25 dkg cukor
  • ½ csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg gesztenyemassza
  • 6 dkg liszt

Gesztenye torta krém hozzávalói

  • 10 dkg porcukor
  • ½ csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszínhab
  • 20 dkg áttört gesztenye

Gesztenye torta díszítéséhez

  • tejszínhab
  • gesztenyemassza
  • kinyomó díszítéshez

Gesztenyés torta készítése

  1. A tojássárgájákat a kristálycukorral habosra keverjük.
    Gesztenye torta hozzávalók
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és az áttört gesztenyét.
    Készül a gesztenyés torta tésztája
  3. Hozzáadjuk a lisztet, és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
  4. A tészta masszát magas falú tortaformába öntjük és megsütjük.
    A kisült gesztenyetortát hagyjuk kihűlni
  5. A tészta sülése közben elkészítjük a krémet: kikeverjük a porckorból, vaníliás cukorból, tehszínhabból és az áttört gesztenyéből.
  6. A tortát kihűlés után félbevágjuk és megtöltjük a gesztenyés töltelékkel.
  7. A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal vonjuk be.
  8. Díszítésként gyúrhatunk gesztenyegolyókat a tetejére, én díszítő kinyomókkal szoktam mintát készíteni a kis tejjel kikevert, nyomhatóra hígított gesztenyemasszából.

Benefi Krisztina

SEO szakember, szövegíró, diplomás biomérnök, vállalkozó, két gyermek édesanyja.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük