Duna hullámai

Duna hullámai sütemény szeler

A Duna hullámai a te süteményed, ha szereted a többféle tésztájú, meggyes, krémes finomságokat. Kövesd a receptet és nem futsz zátonyra.

Duna hullámai hozzávalók

Tészta hozzávalók:

  • sütőmargarin (25 dkg)
  • tojás (6 db)
  • kristálycukor (27 dkg)
  • sütőpor (1 csomag)
  • liszt (38 dkg)
  • magozott meggybefőtt (1 üveg)
  • kakópor (1 evőkanál)

Krém hozzávalói:

  • margarin (20 dkg)
  • porcukor (25 dkg)
  • főzős vaníliás puding (2 csomag)
  • tej (1/2 liter)
  • tortabevonó (1 db)

Duna hullámai elkészítése:

1. A 25 dkg margarint, a 6 tojássárgáját és a 27 dkg cukrot jól kikeverjük.

2. 38 dkg lisztet, a sütőport és a 6 tojás felvert habját hozzákeverjük.

3. A tészta felét zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejére elosztunk 1 üveg magozott meggybefőttet, amit előtte kinyomkodunk, hogy ne vizezze el a tésztát.

Duna hullámai tészta meggyel

4. A tészta maradék felébe elkeverünk 1 ek. átszitált kakaóport. Betesszük egy percre a mikróba, hogy kenhető legyen, és rákenjük a meggyes tészta tetejére.

5. Megsütjük a tésztát.

6. 25 dkg margarint és 20 dkg porcukrot habosra kikeverünk (kézzel vagy géppel).

7. A 2 csomag vaníliás pudingot 1/2 liter tejjel megfőzzük, kevergetve kihűtjük, majd a cukros margarinhoz keverjük.

8. Az így elkészült krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.

9. Csokimázzal borítjuk be a tetejét.

Igen, jól látod! Ezen a képen a sütit tortának csináltam meg.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.