A Duna hullámai a te süteményed, ha szereted a többféle tésztájú, meggyes, krémes finomságokat. Kövesd a receptet és nem futsz zátonyra.
Duna hullámai hozzávalók
Tészta hozzávalók:
- sütőmargarin (25 dkg)
- tojás (6 db)
- kristálycukor (27 dkg)
- sütőpor (1 csomag)
- liszt (38 dkg)
- magozott meggybefőtt (1 üveg)
- kakópor (1 evőkanál)
Krém hozzávalói:
- margarin (20 dkg)
- porcukor (25 dkg)
- főzős vaníliás puding (2 csomag)
- tej (1/2 liter)
- tortabevonó (1 db)
Duna hullámai elkészítése:
1. A 25 dkg margarint, a 6 tojássárgáját és a 27 dkg cukrot jól kikeverjük.
2. 38 dkg lisztet, a sütőport és a 6 tojás felvert habját hozzákeverjük.
3. A tészta felét zsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejére elosztunk 1 üveg magozott meggybefőttet, amit előtte kinyomkodunk, hogy ne vizezze el a tésztát.

4. A tészta maradék felébe elkeverünk 1 ek. átszitált kakaóport. Betesszük egy percre a mikróba, hogy kenhető legyen, és rákenjük a meggyes tészta tetejére.

5. Megsütjük a tésztát.

6. 25 dkg margarint és 20 dkg porcukrot habosra kikeverünk (kézzel vagy géppel).
7. A 2 csomag vaníliás pudingot 1/2 liter tejjel megfőzzük, kevergetve kihűtjük, majd a cukros margarinhoz keverjük.
8. Az így elkészült krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.

9. Csokimázzal borítjuk be a tetejét.

Igen, jól látod! Ezen a képen a sütit tortának csináltam meg.