Rögtön puha mézeskalács

Rögtön puha mézeskalács

Karácsonyra vagy húsvétra süsd meg ezt a rögtön puha mézeskalács receptet. Mihelyst kihűl, egyből ehető. Puha és omlós.

Rögtön puha mézeskalács hozzávalók:

  • liszt (50 dkg + 5-10 dkg, amit gyúrás közben felvesz)
  • porcukor (17 dkg)
  • mézeskalács fűszerkeverék (1 teáskanál)
  • szódabikarbóna (1 teáskanál)
  • méz (20 dkg)
  • tojás (1 egész tojás)
  • tojássárgája (1 db)
  • margarin (25 dkg)

Azonnal puha mézeskalács elkészítése:

  1. A száraz alapanyagokat összekeverjük.
Mézeskalács száraz hozzávalók

2. A többi hozzávalót adjuk hozzá és gyúrjuk össze. Amíg a tészta megfelelő állagú lesz, további lisztmennyiséget adagoljunk hozzá gyúrás közben. Amikor már nem ragad a kezünkre, akkor jó.

Mézeskalács nedves hozzávalói
Mézeskalács hozzávalókat összegyúrjuk
Begyúrt mézeskalács tészta

3. A tésztát csomagoljuk nylonba. (Én hosszúkás formában folpackba csomagolva teszem nylonzacskóba.) Tegyük hűtőbe, és egy éjszakát hagyjuk ott, hogy keményedjen és formázható legyen.

Mézeskalácstészta nylonban

4. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságra (sütés közben fel fog dagadni, ezért nem jó vastagra hagyni), majd szúrjunk ki formákat.

Mézeskalács tészta kinyújtva

5. Színes cukorkával díszíthetjük sütés előtt. A tepsibe / sütőlapra tegyünk sütőpapírt és a mézeskalácsokat kb. 1 ujjnyira tegyük egymástól.

Mézeskalács sütés előtt

6. Közepes lángon süssük aranybarnára. Hamar megsülnek, bemelegedett sütőben kb. 8 perc alatt elkészül egy adag.

Kisült mézeskalács

A kész mézeskalácsokat utólag felvert tojásfehérje és porcukor keverékéből készült mázzal/írókával díszíthetjük. Gyerekek számára praktikus a megvásárolható, előre gyártott, többféle színű íróka. Nagyon élvezik vele az alkotást.

Benefi Krisztina

SEO szakember, szövegíró, diplomás biomérnök, vállalkozó, két gyermek édesanyja.

Legújabb receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük